Skip to content

Evenimentul IstritaXscape este o manifestare sportivă pentru amatori si profesioniști, care are ca scop promovarea mișcării în aer liber, acesta desfasurandu-se in zona statiunii Sarata Monteoru, Buzau.

Organizatorul “Asociatia Club Sportiv Legendary Sports” este o asociatie nonprofit, fara activitate economica, iar concursul IstritaXscape nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributiilor de participare ale concurentilor, contributiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum si datorita pasiunii noastre pentru miscarea in natura, a muncii in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntarilor nostri.

Prin INSCRIEREA la aceasta competitie concurentii accepta automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine in contradictie sau contravine regulamentului nu va fi luata in considerare.

Primele 24 de ore de la deschiderea inscrierilor – TAXA promotionala unica
Xscape Fun Run (10 km) – 80 lei
Xscape Half Marathon (24.6 km) – 80 lei
Xscape Marathon (39 km) – 80 lei

Pana la 1 august 2023
Xscape Fun Run (10 km) – 90lei
Xscape Half Marathon (24.6 km) – 100 lei
Xscape Marathon (39 km) – 120 lei

2 august 2023 – 1 noiembrie 2023
Xscape Fun Run (10 km) – 110lei
Xscape Half Marathon (24.6 km) – 120 lei
Xscape Marathon (39 km) – 150 lei

 • Contributia dumneavoastra este considerata donatie pentru realizarea evenimentului.
 • Plata contributiei de participare trebuie facuta in 24 de ore de la inscrierea online.
  Neincadrarea in acest termen duce la stergerea inregistrarii din tabelul participantilor, cu posibilitatea inscrierii ulterioare, in limita locurilor ramase disponibile.

Traseele Xscape Half Marathon si Xscape Marathon sunt destinate celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical, fizic si mental sa sustina acest tip de efort.

Traseul Xscape Fun Run se adreseaza atat adultilor dar si copiilor cu varste intre 8 si 17 ani, cu obligativitatea ca minorii sa fie insotiti de cel putin un parinte pe tot parcursul traseului, inscris si el la aceeasi proba.

Înscrierea se face prin completarea formularului aflat la adresa: https://istritaxscape.ro/inscriere

După înscriere, numele, cursa, categoria și starea de validare se înregistrează automat în lista de participare.

Validarea (confirmarea plății) se face automat dupa plata online.

Plata contribuției online se va putea face până la data de 1 noiembrie 2023 exclusiv online.

Fiecare participant va trebui să achite o contribuție de participare în care sunt incluse:

 1. Pachet de start care va include numărul de concurs
 2. Cronometrare individuala.
 3. Produse sponsori
 4. O portie de fasole cu ciolan dupa terminarea cursei.
 5. Medalie în funcție de cursă, oferită tuturor participanților care încheie probele în timpul indicat
 6. Puncte de revitalizare și suport, pe traseul concursului
 7. Băuturi izotonice oferite pe traseu și în zona de Start/Sosire
 8. Clasament și diplomă electronică
 9. Albume foto
 10. Filmări și editări audio/video cu remember ediția 5 2023
 11. Marcarea traseului suplimentar marcajelor turistice
 12. Asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori, timpul necesar ajungerii la accidentat fiind in functie de accessibilitatea traseului.
 13. Premii în echipament sportiv si/sau vouchere
 14. Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții la evenimentul IstritaXscape
 15. Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

Declarația de participare va fi completată de fiecare concurent la momentul înscrierii online (aceasta va fi primită automat pe email).

Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați înregistrarea va rugăm să anunțați acest lucru prin email la contact@istritaxscape.ro

Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de catre Asociatia Club Sportiv Legendary Sports.

Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane sau de a schimba traseul de concurs, trimițând un email de solicitare la contact@istritaXscape.ro până pe data de 20 octombrie 2023, ora 12.00. Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul intra în atributia dumneavoastra.

ORICE MODIFICARE ULTERIOARA A UNEI INSCRIERI VALIDE (TRANSFER CATRE ALTA PERSOANA SAU TRECEREA DE LA O PROBA LA ALTA) VA FI TAXATA SUPLIMENTAR CU SUMA DE 50 DE LEI.

După 20 octombrie 2023 nici un alt fel de modificare nu va mai fi acceptată din motive organizatorice.

Ridicarea kitului de participare se va face vineri  3 noiembrie 2023 intre orele 16:00- 22:00 de la sala de sport din Sarata-Monteoru si sambata 4 noiembrie 2023 intre orele 07:00-08:30 in punctul special amenajat din zona Start / Sosire (zona salii de sport)

Ridicarea kitului de concurs se face NUMAI personal, pe baza cartii de identitate si a declaratiei pe propria raspundere primita pe email si completata si semnata in prealabil.

300 locuri Xscape Fun Run (10 km, 350m+)
200 locuri Xscape Half Marathon (24km, 900m+)
100 locuri Xscape Marathon (39 km, 1800m+ )

Xscape Fun Run: are o lungime de 10 km si 350 m diferenta de nivel si se adreseaza celor care sunt la inceput de drum in alergarea montana, traseul fiind alergabil in cea mai mare parte a lui.  Timp limita parcurgere Xscape Fun Run, 10km / 350m+: 2.5 ore.

Xscape Half Marathon: are 24 km lungime si 900m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor, celor bine pregatiti fizic si mental, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele. Timp limita parcurgere a traseului Xscape Half Marathon, 24km / 900m+ m: 6 ore.

Xscape Marathon: are 39 km lungime si 1800 m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor cu experienta in alergarea montana, celor bine pregatiti fizic si mental, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele. Timp limita de parcurgere a traseului Xscape Marathon, 39 km / 1800m+: 8 ore.

Timp limita intermediar la maraton pe Vf. Istrita, la 12.5km de la start (CP2) – 4 ore. Concurentii care ajung in acest punct dupa 4 ore, au posibilitatea sa continue pe traseul Xscape Half Marathon cu informarea in prealabil a voluntarilor.

Pe trasee se vor gasi puncte de sustinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzator, vor fi vizibile si vor trebui sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor.

Este interzisa continuarea traseului pentru concurentii care nu se incadreaza in timpii limita, cei care nu respecta aceasta regula vor primi interdicie de a mai participa la evenimentele organizate de catre Asociatia Club Sportiv Legendary Sports si partenerii nostri. Siguranta dumneavoastra este prioritara!

Masculin – cu următoarele categorii de vârstă:

8-12 ani (doar la traseul Xscape Fun Run. Minorul trebuie insotit de un parinte pe tot parcursul traseului, parintele fiind inscris la aceeasi proba)
13-17 ani (doar la traseul Xscape Fun Run. Minorul trebuie insotit de un parinte pe tot parcursul traseului, parintele fiind inscris la aceeasi proba)
18-39 ani
40-59 ani
60+ ani

Feminin – cu următoarele categorii de vârstă:

8-12 ani (doar la traseul Xscape Fun Run. Minorul trebuie insotit de un parinte pe tot parcursul traseului, parintele fiind inscris la aceeasi proba)
13-17 ani (doar la traseul Xscape Fun Run. Minorul trebuie insotit de un parinte pe tot parcursul traseului, parintele fiind inscris la aceeasi proba)
18-39 ani
40-59 ani
60+ ani

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si tunete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu instiintarea prealabilă a celor inscrisi.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start;
– starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
– in cazuri exceptionale (pune in pericol propria siguranta sau siguranta voluntarilor)
– ajunge intr-un punct al traseului cu limita intermediara de timp si nu se incadreaza pentru a putea continua cursa in conditii de siguranta.
– depaseste  limita de timp in punctele intermediare stabilita de organizatori si anuntata la sedinta tehnica prealabila cursei.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate. Retragerea din cursa se va face doar la CP-uri daca starea fizica permite acest lucru.  Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Abateri sau motive care fac obiectul decalificarii

–   Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie este complet INTERZISA, va fi strict monitorizata de voluntari/arbitri de traseu si duce imediat la DESCALIFICARE;
–      Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
–      Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu
–      Nerespectarea regulilor competitiei
–      Comportament nesportiv fata de alti participanți, oficiali, voluntari, public, alte persoane
–      Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
–      Incercarea de a continua traseul “pe propria raspundere”in afara concursului dupa expirarea timpilor limita. Acest lucru atrage dupa sine si interzicerea participarii ulterioare la evenimentele Asociatiei Club Sportiv Legendary Sports;

Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificarii.

Participantilor la competitie li se vor aduce la cunostiinta, la sedinta tehnica, atat masurile de siguranta luate de organizatori pentru buna desfasurare a evenimentului, cat si masurile de siguranta pe care fiecare concurent in parte le poate lua in timpul cursei.

Pe toata durata concursului circulatia rutiera va fi partial restrictionata in zona urbana, iar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale.

Orice accident in care sunt implicati participantii de la IstritaXscape, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs, a indicatiilor arbitrilor de traseu si/sau a echipei de Jandarmerie Montana si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta in caz de nevoie.

Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

ATENTIE: Echipamentul recomandat poate deveni obligatoriu in caz de vreme rea.

– Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);
– Windstopper, foita de vant. (obligatoriu);
– Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
– Bidon/flask hidratare (obligatoriu);
– Fluier inclus in vesta de hidratare sau separat (obligatoriu);
– Pantaloni lungi sau combinatie de colant si jambiere (recomandat în caz de vreme rea);
– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);
– Folie de supraviețuire (recomandat în caz de vreme rea);
– Bentiță/căciulă/șapcă/manusi (recomandat în caz de vreme rea);
– Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat în caz de vreme rea);
– Bete de trekking (recomandat). Atenție, dacă luați bețele de trekking/alergare cu voi în cursă de la start este obligatoriu să ajungeți cu ele la linia de finish !

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus. Recomandam sa aveti in bagajul dumneavoastra echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinsi de schimbari de ultim moment.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Vineri 3 noiembrie 2023

16:00-22:00 – Predare kituri in zona de start (Sala de Sport din Sarata-Monteoru).

Ridicarea kitului de concurs se face NUMAI personal, pe baza cartii de identitate si a declaratiei pe propria raspundere primita pe email si completata si semnata in prealabil.


Sambata 4 noiembrie 2023

07:00 – 08:30 – Predare kituri in zona de start.
08:30 – 08:45 – Sedinta tehnica si verificare echipament obligatoriu (verificati sectiunea “Echipament” din Regulament)
09:00 – Start toate cursele
09:50 – Sosire estimata primul participant Xscape Fun Run
11:15 – Sorire estimata primul participant Xscape Half Marathon
11:30 – Sosire ultimul participant Xscape Fun Run (limita de timp 2.5 ore)
12:30 – Sorire estimata primul participant Xscape Marathon
15:00 – Sosire ultimul participant Xscape Half Marathon (limita de timp 6 ore)
17:00 – Sosire ultimul participant Xscape Marathon (limita de timp 8 ore)
18:00 – Festivitatea de premiere

– Declaratia de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmanata Organizatorilor la ridicarea kitului;

– Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele numarul de locuri disponibile;

– După 1.11.2023 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

– Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului sau a produselor partenerilor. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

– Fotografiile si rezultatele de la IstritaXscape reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

– Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicarii kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior). Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;

– Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook si Instagram, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like / follow paginilor IstritaXscape. În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email valida vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs prin intermediul revistei electronice a evenimentului;

– Participanții/voluntarii care câstigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).

– Organizatorii pot refuza participarea la cursa a alergatorilor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales sa participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

– Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

– Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat după concurs și în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1;

– Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) nu este permis.

– Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine atat cu bandă de semnalizare cat si cu spray, vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeti timp de cateva minute marcajul să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.